divendres, 27 de febrer del 2015

 ORIGEN DELS RESIDUS DE PLÀSTIC:

El reciclatge de plàstic es més important ara que mai, degut a la gran quantitat generada, al seu baix índex de biodegradabilitat y al negatiu impacte ambiental que tenen.


El gran volum de plàstic prové de diverses fonts:
1.Origen domèstic: es refereix a tots els plàstics generats a les cases; destaquen els residus de envasos y embalatges. Gracies a la recollida selectiva a través dels contenidors grocs la tassa de recuperació de aquets residus es acceptable.
2.Origen comercial: es refereix a tots els residus generats pels comerços urbans, zones comercials, bars i restaurants, oficines i mercats. Gracies a la recollida selectiva i a la recollida porta a porta la tassa de recuperació en aquest sector esta augmentant.
3.Origen industrial: aquesta font engloba totes les empreses e indústries de fabricació, transformació i processament. La indústria es una de les principals fonts de generació. Hi han plàstics que es poden reciclar fàcilment, com el PET (un tipus de plàstic transparent molt utilitzat en envasos) o el PP (es el polìmer termoplàstic, parcialment cristal·lí. Te una gran resistencia contra diversos solventes químics: álcalis y ácids) son plàstics amb alts índex de recuperació, molts altres no ho son y es barregen amb altres residus per terminar als abocadors.
4.Construcció i agricultura: aquests sectors conten amb un alt us de plàstics, com les canonades i persianes, així com tot el plàstic que prové de hivernacles, de túnels de cultiu y la manta tèrmica en agricultura. Gran producció i baix nivell de recuperació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ANEM A VEURE SI SAPS RECICLAR ¡RECICLA AMB MICLAEL ! :)