divendres, 27 de febrer de 2015

 ORIGEN DELS RESIDUS DE PLÀSTIC:

El reciclatge de plàstic es més important ara que mai, degut a la gran quantitat generada, al seu baix índex de biodegradabilitat y al negatiu impacte ambiental que tenen.


El gran volum de plàstic prové de diverses fonts:
1.Origen domèstic: es refereix a tots els plàstics generats a les cases; destaquen els residus de envasos y embalatges. Gracies a la recollida selectiva a través dels contenidors grocs la tassa de recuperació de aquets residus es acceptable.
2.Origen comercial: es refereix a tots els residus generats pels comerços urbans, zones comercials, bars i restaurants, oficines i mercats. Gracies a la recollida selectiva i a la recollida porta a porta la tassa de recuperació en aquest sector esta augmentant.
3.Origen industrial: aquesta font engloba totes les empreses e indústries de fabricació, transformació i processament. La indústria es una de les principals fonts de generació. Hi han plàstics que es poden reciclar fàcilment, com el PET (un tipus de plàstic transparent molt utilitzat en envasos) o el PP (es el polìmer termoplàstic, parcialment cristal·lí. Te una gran resistencia contra diversos solventes químics: álcalis y ácids) son plàstics amb alts índex de recuperació, molts altres no ho son y es barregen amb altres residus per terminar als abocadors.
4.Construcció i agricultura: aquests sectors conten amb un alt us de plàstics, com les canonades i persianes, així com tot el plàstic que prové de hivernacles, de túnels de cultiu y la manta tèrmica en agricultura. Gran producció i baix nivell de recuperació.

divendres, 13 de febrer de 2015

COSES QUE ES PODEN FER AMB PLÀSTIC RECICLATEls que separem els residus i reciclem, segur que us heu donat compte que, a l’hora de llençar els envasos, realment aquest tipus de brossa es el que mes ocupa y per tant, el que més rebutjar. Reciclar es una bona opció, No es millor reutilitzar? Avui us deixo una idea que he trobat en un blog amb el que podem fàcilment convertir ampolles de plàstic en uns simpàtics y decoratius pingüins i uns moneders molt bonics. A més, es una manualitat ideal per fer amb els nostres fills, nebots, cosins, etc... T’apuntes?PINGÜÍ

Materials per a un pingüí:
2 ampolles de plàstic, dona igual la mida, depèn de la mida d’una o l’altre el pingüi quedarà més o menys gran.
- Retolador permanent.
- Pintures acríliques de colors.
- Tisores.
- Pinzells: un més petit per fer els detalls.
- Pintura en esprai blanca.
- Pompón de llana.

Pas a pas:
Tallem la ampolla de plàstic amb conte, just per la part de sota retallant un par de centímetres per sobre dels pics de l’ampolla.
 Encaixem les basses de les dues ampolles, formant una espècie de cilindre.
- Pinem amb l’esprai blanc tota la superfície y deixem assecar bé.
- Dibuixem sobre la pintura blanca el que serà la silueta del pingüí amb ajuda d’un retolador. Això ens servirà de guia per després terminar el dibuix.
- Fem els detalls al nostre gust: en aquest cas una bufanda, un barret y els ullets y el pic del pingüí, però podem fer-lo com vulguem.
- Deixem assecar tot y podem pegar al cap del pingüí un pompón de llana.
- Ja ho tenim terminat, ja podem decorar l'habitació amb ells!

MONEDER

Material per a un moneder:
- 2 ampolles
- Tisores
- Fil y agulla
- Cremallera

Pas a pas:
- Retallem la base de les ampolles.
- Obrim foradets al contorn de la ampolla per on l’hem retallat.
- Cosim una cremallera.
- Després podeu decorarlo al vostre gust.
- Ja ho tenim terminat, ja podem ficar els auriculars o qualsevol cosa!


__________________________________________________________________________________________________

  
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
___________________________________________________________________________________________________

ANEM A VEURE SI SAPS RECICLAR ¡RECICLA AMB MICLAEL ! :)